Elverum hadde kommet seg til finalen ved å slå Kragerø og Haslum lørdag.

I finalen ventet Kolstad, og det ble en solid batalje, som trengte fire ekstraomganger for å bli avgjort.

Til pause ledet Elverum 15-13, som hadde et solid tak på trønderne.

Elverum tok så tak i andre omgang, og la et stort press på Kolstad.

Ledelsen ble gjennom omgangen mellom tre og fire mål, med seks og et halvt minutt igjen, scoret Christian Seierstad elverums 25 mål i kampen. Kolstad hadde bare scoret 18 mål.

Så raknet det.

På litt over to minutter satte Kolstad inn fire mål, mens Elverum fikk måltørke.

Plutselig var Kolstad to mål bak.

Elverums Lars Edvardsen scoret for å gjøre det til en tremålsledelse med litt over tre og et halvt minutt igjen, men Kolstad ville det mer.

I kampens siste minutter scoret Kolstad fire mål og Elverum ett. Med åtte sekunder igjen av kampen utliknet Kolstad etter et mål av Krister Midtflå. Stillingen var 27–27.

Akkurat som i Terningen Arena på fredag med A-laget, måtte det derfor ekstraomganger til. Og det ble nervepirrende.

Etter første ekstraomgang sto det 28–28. Etter andre omgang var det 30–30.

Derfor ble det to nye ekstraomganger.

I tredje ekstraomgang var det Elverum som tok overhånd med mål av Lars Edvardsen og Leon Owrenn Bronken. Elverum ledet 32–31 før fjerde ekstraomgang.

Med to minutter igjen sendte nevnte Bronken Elverum i ledelse 34–33. Det så ut å gå mot Elverum-seier.

Men Kolstad ga seg aldri. Med 88 sekunder igjen, scoret Erik Jakobsen på 7-meter, før Sindre Schei sendte trønderne i ledelse med 22 sekunder igjen.

Elverum klarte ikke score i sitt siste angrep før dommeren blåste av kampen.

Tross finaletapet, så er dette det beste resultatet et G18-lag fra Elverum har gjort i sluttspillet. For to år siden ble det bronse, i år ble det et hakk opp.