Avgjørelsen kom få minutter før full tid etter svakt forsvarsspill fra Glimt, som med nederlaget ble snytt for «The Double». 1-0 ble også resultatet da lagene møttes i NM-finalen i 2021/22.

Dermed får Molde europaspill i 2024.

Under tidvis krevende spilleforhold i hovedstaden kom både Glimts Amahl Pellegrino og Moldes Emil Breivik til gode muligheter i løpet av kampen. Sistnevnte ble fraktet av banen på båre etter en stygg skade i høyrebeinet noen minutter ut i andre omgang.

Moldes cupgull betyr også at det ikke blir kvalifisering til conferenceligaen for Viking.

Drøye 19.000 tilskuere var til stede på Ullevaal.

Ellingsen spilte hele kampen i Molde-forsvaret, men slapp altså å oppleve et baklengsmål.

Etter at elverumsingen spilte cupfinalen i 2016 med Kongsvinger, der det ble tap mot Rosenborg, kan han nå heve Kongepokalen over hodet.

Det var også flere «lokale» spiller i aksjon lørdag.

Kristian Eriksen spilte også hele kampen for Molde. 28-åringen spilte for Elverum fra 2018 til 2020, før veien gikk videre til HamKam.

Martin Linnes fra Sander kom inn i det 73. minutt. Linnes kom til Molde etter et fem år i den tyrkiske klubben Galatasaray.

Stor Pellegrino-sjanse

Allerede 50 sekunder ut i kampen måtte Julian Faye Lund ut i full strekk etter en god avslutning fra Emil Breivik. Få minutter senere fikk Glimt en god sjanse på hjørnespark, men Isak Amundsens hodestøt traff ikke mellom stengene.

Etter et drøyt kvarter fikk Eliteseriens poengkonge Amahl Pellegrino en eventyrlig sjanse, men målmaskinen avsluttet over. Mot slutten av omgangen var Glimts sisteskanse Julian Faye Lund nær ved å servere en brøler etter skudd fra Magnus Wolff Eikrem, men ballen snek seg utenfor stolpen. Dermed sto det 0-0 til pause.

– Molde starter kampen best, og så jobber vi oss litt mer inn i det. Vi har mye ball, men det blir ikke skapt så veldig mye, oppsummerte Glimt-spiller Brice Wembangomo til NRK i pausen.

– Gåsehud

Oppgjøret var en reprise av cupfinalen fra mai 2022. Da vant Molde etter en straffescoring fra Sivert Mannsverk.

– Jeg har allerede fått litt gåsehud, så dette blir morsomt, sa Molde-spiller Kristian Eriksen til NRK før kampstart.

Glimt-supporterne reiste i et stort antall for å følge laget i cupfinalen.

– De siste sju årene har vi hatt en fantastisk reise, og det har vært veldig lærerikt. Vi vet at det blir en ekstremt tøff kamp, så jeg tror de som vil dette mest vipper dette i sitt favør, sa Kjetil Knutsen til NRK.